!HAMKA!



insyaallah esok ak n kawan2 semue akan berdaurah kat bogor..
smoge daurah kali ni memberi perubahan pada diri berbanding daurah2 yg lalu

suke ak bace pesanan murabbi ak ni,Dinatul Akmal..a.k.a Kak Dina

"so b4 pegi..betulkan n luruskan niat masing2..kita bukan sahaja nak jayakan daurah tiap bulanan atau nak jayakan prgram yg agak akbar ni(walau bilangan tak akbar tp mission kita yg akbar iA),kita bukan nak cari ke'grand'an pd kerja or prgrm kita atau kehebatan kita dr sudut teknikal,tapi mission apa yg akan kita nak capai dan bentuk...kalau kita balik dr daurah,tp diri hanya begitu2 saja,so maybe there is sumthg wrong sumwhere..so skrg setting our mind,our mood n our mission,each of us,sepanjang daurah tu apa yg nak dibentuk dlm diri,apa yg nak dibentuk dlm akademi daurah kali ni..letak target masing2,supaya kita menjadi lebih baik dr daurah dan diri sendiri yg sebelumnya.. kalau dpt listkan lagi bagus..so nak ingatkan diri sendr ni khususnya dan akhwatfillah semua umumnya skali lagi..jangan kita terlalu stress or sedih sbb kerja kita or prgrm ni tak selancar yg dirancang..tp sedihlah kalau daurah kali ni tak membentuk apa2 dlm diri kita dan pemahaman kita,tak menjadikan kita individu yg lebih baik dr sebelumnya.. sama2 kita seimbangkan, perkemaskan dr sudut teknikal,dan maximalkan dr sudut mission iA..pergunakan kesempatan kali ni,peluang dpt kita berhimpun bersama2,jauh dr kebisingan kota jakarta dan bajai2,utk kita perkukuhkan iman, pemahaman,fikrah, akhlak,dan UKHWAH..persatukan yg lerai,perkuatkan yg lemah..sama2 kita perbaiki diri,dan saling memperbaiki iA.."

sy amek sikit kak kate2 akak ni,smge ia mnjdi nasihat tuk dri + kwn2 yg laen..insyaallah
semoge kite betulkan niat kite masing2 sebelum pegi+setkan ape yg kite nak actly dari daurah ni
seperti biase jgn lupe,ape2 yg kite buat adalah kerana Dia semata-mata


"Wahai orang-orang yang beriman!Bertakwalah kepada Allah dan carilah wasilah(jalan)untuk mendekatkan diri kepadaNya,dan berjihadlah(berjuanglah) di jalanNya,agar kamu beruntung."
5 : 35

4 comments:

  1. ~*puding caramel*~ Says:

    xsaba nk jumpa kamu cik ekin....wawawa~

    Posted on 22 Desember 2008 20.35  

    baek hati dr dacikinuk Says:

    kin..
    aku pn x sbr nk g hamka..
    excited + nk cr ilmu lg..hehe
    hope aku fully komited dgn daurah ni..yeay!!

    p/s: dlm pic tu spe yg graduate act?mok or murabbi?..haha

    Posted on 23 Desember 2008 09.37  

    CiKin Says:

    saba2..ak taw2..
    tnggu ye..my SA...heheheh

    Posted on 23 Desember 2008 09.42  

    ~cHoc_cHip~ Says:

    sdeynyer x de rezki nak itot.. huhu~ isk3!!

    Posted on 24 Desember 2008 00.14