PaLeStin VS kiTa

...In the name of Allah the Most Gracious and The Most Merciful...

Salam
ak baru balik dari daurah..banyak yg ak blaja dari sana..x terungkap..banyak ilmu2 baru yang ak dapat..insyaallah ak akan share nagn korg2 sume..rase sekejap je masa berlalu coz dah nak stat kuliah balik 5/1 ni..=(

dan yg paling terkesan adalah berkenaaan isu palestin...sgt2 terkesan..alhamdulillah sebelum ni,bile taw palestin kena serang ak feel biase je..sampaila mase daurah baru2 ni.Ak jumpe dgn orang yang berasal dari GAZA sendiri menangis,menangis dan terus menangis coz kampung halaman die kena serang!! sedihnye.. kalo kite mcm mane agak2??sampai ak berkata' kejamnye ak ni,x buat ape2 pun tuk saudara2 di sana'

ak di sini sungguh bersenang lenang macam x ade ape2 yg berlaku,padahal saudara2 kte kat sane menderita ngan tentera2 ZIONIS yang kejam amat!

Masya Allah..

kesian sgt tgk keadaan mereka yg ;

-jadi pelarian kat negara sendiri

-kat mane2 pun kena bom

-sentiasa kena bersiap sedia menanti kehilangan org tersayang

dan banyak lagi la dugaan+cabaran mereka di sana berbanding kita di sini..huhu..

x sanggup ak tgk dorg menangis meratapi pemergian yang tersayang depan mata.Tapi itulah jihad...itulah perjuangan..itulah pengorbanan..syahid dan bertemu denganNya..slalu ak compare dgn dri sendiri yang , x kuat , x mantap mcm diorg padahal di sini ada segala2 nya.I mean dri segi kemudahan seperti tmpat tinggal,tmpat belajar dan byk lagi la..Ya Allah ak bersyukur sgt2 dengan rahmat+nikmatmu..x terbalas,x terungkap dengan kata2...mugkin sebab tu ak cepat berasa selesa ngan keadaan seperti ini.So,x fikir sangat keadaan org2 di luar sana.

Ya Allah sangat2 kejam diri ini.Hanya mementingkan dri sendiri...
ape yg ak mampu buat tuk mereka selain berdoa?? =(
Ya Allah selamatkan mereka Ya Allah,kuatkan semangat mereka tuk terus berjuang melawan tentera2 ZIONIS itu dan berilah mereka kekuatan Ya Allah...
Ha,ade lagi..jom boikot ramai2 produk ISRAEL ni..banyak kan dan susah coz da jadi mkanan kebiasaan kite eg..NESTLE,KFC,MCD,DANONE,COCA-COLA dan byk lagi..bole check dekat
tapi ak taw memang payah kan nak buang,benda yg kite suke kan tmbh2 makanan tapi bole kan kurangkan sket2 then lame2 insyaallah da x nak makan da bnda2 ni..ak pun same..sedang meng'kuarantin'kan diri dari menjamah makanan2 ni...insyaallah dalam proses..
and actly lagi susah tgk org2 di sane yg semakin terseksa+menderita dgn kekejaman ZIONIS ISRAEL ni..

Subhanallah..Allah je yg taw macammane diorg rase sekarang..
same2 la kite mendoakan saudara2 kte di sana agar tenang dan terus bersemangat untuk berjuang mempertahankan Islam dan tanah tumpah org Islam..
ak harap kite di sini x leka+ x lalai dengan segala nikmat yg Allah bg ni..sentiasa istikhamah untuk bersyukur kpdNya..
perjuangan kta belum selesai!perjuangan kta bukan shja untuk membebaskan PALESTIN dari cengkaman ISRAEL,malah lagi besar daripada itu,iaitu membangkitkan ISLAM semula..seperti yg kta ketahui Islam pernah menjajah 2/3 dunia satu ketika dlu..kini,hanya tinggal sejarah dan adakah
kita yang akan mengulangi sejarah itu?
atau hanya melihat kebangkitan Islam tanpa membantu??
renung2kanlah..








3 comments:

  1. Kaito Says:

    it is u.
    moga sehat selalu. :)

    Posted on 7 Januari 2009 05.20  

    setiausaha Rapat Umum Selamatkan Gaza Says:

    salam. sabtu ini, pihak aman palestin menganjurkan Rapat Umum Selamatkan Gaza bertempat di Stadium Melawati, Shah Alam. Jam 9am-12pm. Anda semua dijemput hadir. Zahirkan sokongan anda!

    Posted on 7 Januari 2009 22.06  

    ana Says:

    =)

    Posted on 13 Januari 2009 05.36