Bogor..Camping..Bogor..Camping

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Salam
hi2...halo2..
lame jugak x menulis..tibe2 mlm ni rase nak share...

of course nak share pasal camping 2 ari 1 malam kitaowg kat Bogor..
alhamdulillah...sgt2 best! =)
i learn many things from it
secara detail nye ley bace kat blog Cik Dibun
http://slave-of-almighty.blog.friendster.com/2009/01/
heheh..Dib,ak promote blog ko...
heheh

the most things yg ak nak share adalah pengalaman time maen 'Burung Hantu'
walo pun b4 ni ak penah maen,tpi tahla kali ni ak rase laen..
smthg special..
alhamdulillah

actly time ditinggalkan sorg2 tu,macam2 feel timbul..ak start la berzikir..bahawasenye ak berzikir dengan
kuat... kot??... sampai org yang dok dekat ngan ak time tu..iaitu
Cik Fina mendengar bacaan zikir2 ak..heheh
sorry la cik Fin mengganggu konsentrasi awak...=p

time tu ak fikir Allah je..percayalah pada Allah dan yakinla denganNya
insyaAllah Allah bersama kita
itulah yg ak rase time tu..
kdg2 rase takut tu dtg,ye la dok sorg2 kan..
if ada 'benda' tu kacau pun,itu sume if diizinkan Allah
tapi kembalilah kepada Allah
kita akan rase tenang sesungguhnya..

then,lbey kurang 15 menit camtu ak diambil oleh akak fasi dan seterusnya dbawa ke liang lahat a.k.a kubur !! btol ke ni??

MasyaAllah..walo pon x sedalam kubur yang sebenar(7 kaki kan?)
but ia tetap bg feel kat ak..takut!
coz ak kena baring dalam kubur yg da siap digali oleh pihak urusetia
dengan ditambahnye sejuk sesangat smpi menggigil ak dalam tanah tu..
then ak bertafakur kejap dlm tanah itu

apa la yg ak da buat selama ni..
dosa2 ak dgn Allah,mak ayah,kengkawan
byknye!! =(
dan ak x buat apa2 lagi tuk agama Allah yg satu ini..=(

Ya Allah berikan ak kesempatan tuk melakukannya
Tsabatkan ak di jalan ini
jalan yg penuh onak dan duri
moga Kau kuatkan hati ini tuk tempuh segalanya keranaMu..
Amin..

dan seperkara lagi yg ak nak share ialah time kitaowg kena melompat ke dalam sungai
sedalam 4 meter...
huhuh sgt mencabar dari situ ak blaja tentang keberanian+keyakinan
dlm membuat keputusan
n kena berani tanggung risiko + menghadapi keputusan yg telah dibuat
dan semue yg dilakukan mestilah dari diri kite sendiri,
bukan atas suruhan org laen



secara keseluruhannya camping ak bebaru ni..
sgt2 best+adventure dan byk ibrah yg bole diambil
hope ade lagi camping seperti ini nanti
tuk menikmati ciptaan Allah yg Satu
dan belajar daripadanya..

..sekian..


3 comments:

  1. waniii Says:

    salam ekin~

    hehhe..kenangan terindah.
    mase terjun 2 rs nyawa nk tercabut.huhu...

    apepun, kena sentiasa igt Allah xkira la kita keseorangan atau bersama ngan hamba2 Allah yg lain~

    Posted on 3 Februari 2009 04.28  

    ummu umar Says:

    cikin...waaa...jeles k.anfal tengok korang berendam ramai2 tu! mg makin erat ukhuwwah kalian..

    Posted on 3 Februari 2009 08.55  

    duha Says:

    nak jugak :(

    Posted on 24 Februari 2009 07.57